Incalzire hale industriale


Heinen & Hopman România proiectează, execută instalatii de incalzire hale industriale şi asigură servicii de mentenanţă pentru instalaţiile HVAC.

Există mulți factori de luat în considerare atunci când alegeți echipamentele pentru încălzirea halelor industriale, iar Heinen & Hopman România poate oferi soluții optime pentru a satisface o gamă largă de cerințe. Dacă spațiul este deosebit de mare și colegii locuiesc doar în anumite zone, încălzirea radiantă poate fi un mod eficient de reducere a costurilor. Încălzitoarele radiante sunt de obicei suspendate de tavan și furnizează căldură numai în anumite zone, reducând costurile prin nepierderea energiei în zonele inutile încălzind.

Factorii ce trebuie luați în considerare sunt:

 • structura clădirii: pierderile de căldură vor depinde de tipul de construcție și de nivelul de izolație al clădirii - cu cât izolația este mai bună, cu atât va fi necesară o cantitate mai mică de căldură;
 • destinaţia principală a clădirii: procesele de fabricație care includ prelucrări mecanice pot modifica semnificativ cerințele de încălzire și alegerea sistemului de încălzire;
 • utilizarea clădirilor: zonele de producție deschise vor avea o nevoie diferită de depozitare, care poate avea bariere semnificative în calea fluxului de aer;
 • limitări de spațiu și infrastructură: de exemplu tuburile radiante pe gaz nu vor ocupa spațiu valoros la nivelul podelei și poate fi necesară montarea pe perete dacă structura acoperișului nu este adecvată pentru suspendarea tuburilor radiante.

Procesele tehnologice ce se desfăşoară ȋn halele industriale impun de multe ori condiţii de climat specifice. Realizarea confortului termic trebuie să ia în calcul următorii factori:

 • temperatura aerului;
 • temperatura medie de radiaţie;
 • viteza aerului;
 • umiditatea aerului.

Acesti factori sunt influenţaţi ȋn mod diferit de fiecare sistem de ȋncalzire ȋn parte.

Nu ȋn ultimul rȃnd se situează eficienta energetică obtinută in urma implementarii sistemului de incălzire a halelor industriale.

Incalzire hale industriale: provocări și soluții

Halele industriale pot fi costisitoare și ineficiente pentru încălzire, aerul cald crescând până la nivelurile neutilizate ale tavanului. Căldura scapă și prin ușile deschise frecvent.

Pentru a reduce costurile și a asigura un mediu confortabil, ventilatoarele de destratificare pot împinge căldura înapoi până la nivelul solului, evitând căldura irosită și reducând cantitatea de energie necesară pentru încălzirea spațiului.

Perdelele de aer creează o barieră de aer în ușile care împiedică evacuarea căldurii și, de asemenea, previne pătrunderea insectelor și a resturilor exterioare.

Sistemele de încălzire pentru hale industriale ce pot fi implementate de către Heinen & Hopman România sunt:

 • încălzirea aerului prin convecţie: aeroterme pe agent termic, rooftopuri, centrale de tratare aer;
 • încălzirea aerului prin radiaţie: tuburi radiante, panouri radiante, încălzire în pardoseală;
 • accesorii şi echipamente auxiliare: perdele de aer, destratificatoare.

Câteva lucrări de incalzire hale industriale din portofoliul Heinen & Hopman România

sistem de incalzire hale industriale pe grinzi
incalzire hale industriale o hala fotografiata din exterior
sistem de incalzire hale industriale cu guri de ventilatie pe grinzi
sistem de incalzire hale industriale cu tubulatura in pardoseala
tubulatura de incalzire in pardoseala
plan schematic pentru tubulatura de incalzire in pardoseala
Top